Πώς να προστατέψετε τον ηλιακό θερμοσίφωνα από τις χαμηλές θερμοκρασίες!

Sigma

Πώς να προστατέψετε τον ηλιακό θερμοσίφωνα από τις χαμηλές θερμοκρασίες!

Πώς να προστατέψετε τον ηλιακό θερμοσίφωνα από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή που μπορεί να επηρεαστεί από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω της κακοκαιρίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον θερμοσίφωνα να υποστεί βλάβη είναι αν δεν διαθέτει την απαραίτητη ποσότητα αντιψυκτικού υγρού.

Όσοι έχουν κάνει συντήρηση πρόσφατα, δεν διατρέχουν κίνδυνο, αφού στις εργασίες της συντήρησης περιλαμβάνεται κι ο έλεγχος του αντιψυκτικού. Ένας σημαντικός κανόνας για την «υγεία» του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι απότομες διαστολές και συστολές των μετάλλων του, οι οποίες τα φθείρουν.

Έτσι, όταν χιονίζει τον χειμώνα, τις ώρες που επικρατούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες (δηλαδή το βράδυ, ή νωρίς το πρωί), καλό είναι να μην χρησιμοποιείται η ηλεκτρική αντίσταση για να ζεσταθεί το νερό στο δοχείο νερού, ακριβώς για να μην ανέβει απότομα η θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Μέχρι να περάσει το «κύμα ψύχους» μια συμβουλή είναι να κλείνει τις βραδινές ώρες η παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και να αδειάζει το νερό του κυκλώματος. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, εναλλακτικά καλό θα ήταν να αφήνεται ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού.

Αν πάλι δεν αποκατασταθεί η υδροδότηση ξεπαγώνοντας τον μετρητή και τις σωληνώσεις κοντά του, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να λιώσεις τον πάγο που τυχόν έχει σχηματισθεί στους σωλήνες στο σπίτι. Το καλύτερο θα είναι να αρχίσεις από το τμήμα του σωλήνα που βρίσκεται κοντά στον διακόπτη, έτσι ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή.

#sigma

About Author

Related posts

Sigma

Τα πλεονεκτήματα του ηλιακού θερμοσίφωνα

Η εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα, προσφέρει πλήρη ανεξαρτησία από το δίκτυο ηλεκτροδότησης ή τη χρήση καυσίμου. Μπορεί να κρατήσει ζεστό το νερό ακόμα και σε ημέρες που έχει συννεφιά ή κακοκαιρία, κάνοντας την ζωή μας τόσο εύκολη.

Read More
Μετάβαση στο περιεχόμενο